top of page

Vijf restaurants waar je lekker en vegetarisch kunt eten in Medellín, Colombia

Bijgewerkt op: 11 mrt.

Medellín is mijn favoriete stad in Colombia. De zon schijnt er (bijna) altijd, het staat vol met tropische bomen en planten, er hangt een fijne sfeer, er is genoeg te zien en het is de enige stad in Colombia met een metrosysteem. Bovendien zijn er veel gezellige en betaalbare vegetarische restaurantjes te vinden.


In totaal ben ik – samen met mijn vriend – een maand in Medellín geweest. Doordeweeks was ik vroeg in de ochtend aan het werk, zodat we in de middag de omgeving konden verkennen. Omdat het zo betaalbaar was, maakten we meestal de keuze om 's middags of 's avonds uit eten te gaan. In Bogotá hadden we al veel traditionele Colombiaanse gerechten geprobeerd en in Medellín vind je een overvloed aan restaurants met diverse keukens. Zo konden we de bonen, rijst, bakbananen en empanada's af en toe afwisselen met andere gerechten.


We overnachtten in een appartement in El Poblado, de wijk waar de meeste reizigers verblijven omdat dit een van de veiligste buurten in de stad is. Hoewel deze wijk niet het beste beeld van het échte Medellín geeft, is het wel een fijne uitvalsbasis waar je heerlijk kunt eten.


1. Helecho, El Poblado – beste sushi

Bij Helecho hebben we de lekkerste vegan sushi ooit geproefd. Ze hebben veel verschillende soorten sushirollen en smakelijke bijgerechten op de kaart staan. De 'Green Roll' en 'Pepita Roll' waren onze favorieten. Zorg wel dat je er op tijd bent, want het is een klein restaurant met weinig tafeltjes. En vergeet niet de 'Cauliflower Bombons' te proberen!


2. Olivia, Manila – smakelijke pizza's

Olivia is een gezellige pizzeria met veel keuze. Ze hebben er niet alleen pizza's, maar ook salades, risotto en verschillende pasta's. Je krijgt grote porties met veel groente en alles is smaakvol. We moesten vanwege de drukte wel lang wachten totdat we onze bestelling geserveerd kregen, maar dat waren we snel weer vergeten toen we het eten proefden.

3. Taco Veg, El Poblado – taco's en nacho's

In de buurt van Parque Lleras vind je Taco Veg, een klein tentje waar je buiten kunt smullen van een snelle veganistische taco of een groot bord met nacho's. Ze hebben veel verschillende vullingen en smaken waar je uit kunt kiezen en eigenlijk zijn ze allemaal even lekker.


4. Azaí Natura, El Poblado – gezonde lunch en açai bowls

Op zoek naar een gezonde lunch of een kopje koffie? Van cappuccino's tot vegaburgers en bananenpannenkoeken, bij Azaí Natura hebben ze het allemaal. We kwamen hier regelmatig om in het zonnetje te zitten met een frisse açai bowl en een espresso.

5. Restaurante Años 60's, Manila – een traditionele maaltijd

Heb je een wat kleiner budget of ben je fan van de traditionele Colombiaanse keuken? Bij Años 60's kun je elke dag tussen 12.00 en 14.00 een vegetarisch 'menu del dia' bestellen. Voor zo'n 20.000 peso's (ongeveer 4 euro) krijg je een sapje, een groot bord met rijst, avocado, bakbanaan, een vegaburger en een toetje. Het restaurant is niet zo opvallend, we hebben het per toeval ontdekt, maar 's middags zit het vol met lokale bewoners die van een stevige lunch genieten.


Tot slot

Er zijn ontzettend veel goede restaurants in Medellín, Colombia te vinden. Als vegetariër of veganist is het niet moeilijk om hier lekker en gevarieerd te eten. Echt gezonde maaltijden vinden is een wat grotere uitdaging, maar ook zeker niet onmogelijk.


Wat is jouw favoriete restaurant in Medellín?

Comments


bottom of page