top of page

Over Hypo's & Hikes

Guusje Nagels.jpg

Hi, leuk dat je er bent!

Ik ben Guusje, gek op schrijven, reizen, hiken en (plantaardig) eten. In februari 2022 kreeg ik te horen dat ik type 1 diabetes heb. Vanwege een ernstige ketoacidose maakte ik dat moment niet heel bewust mee, maar het heeft mijn leven wel op zijn kop gezet.

 

Na een week in het ziekenhuis zei de arts dat ik – ondanks deze chronische ziekte – alles nog zou kunnen blijven doen, als ik mijn bloedsuikers maar goed onder controle zou houden. Klonk als een makkie. Vier keer per dag insuline spuiten, een beetje opletten wat je eet en dan zou het wel klaar zijn, toch? Helaas bleek dat toch iets ingewikkelder dan ik dacht. 

 

Eigenwijs als ik ben, plande ik een paar maanden later toch een (werk)reis van twee maanden door Colombia. Daar was veel voorbereiding voor nodig en ook tijdens de reis zorgde mijn diabetes af en toe voor wat spannende momenten, maar die ervaring heeft me ook het vertrouwen gegeven dat ik het aankan.

Hoewel het nog steeds een zoektocht is, ben ik inmiddels al een heleboel lessen verder en omdat ik weet dat veel T1-diabeten zich tegen laten houden door deze ziekte, wil ik aan de hand van mijn blog laten zien dat er met wat aanpassingen echt nog heel veel mogelijk is. Tegelijkertijd geef ik je een kijkje in mijn (grotendeels) locatieonafhankelijke freelancersleven met diabetes type 1.

bottom of page