top of page

Review: plantaardig eiwitpoeder van Faunus Nutrition

Bijgewerkt op: 19 jun.

Al een tijdje was ik op zoek naar een goede, plantaardige proteïnepoeder zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Vooral na het sporten vind ik het fijn om wat extra eiwitten binnen te krijgen, zodat ik niet de hele dag honger hoef te hebben. Voorheen kocht ik meestal vegan eiwitpoeders die in de aanbieding waren, maar daar zaten vaak veel toevoegingen in waardoor ik het niet goed kon verteren. Ik kreeg er eigenlijk altijd buikpijn van en de smaak was ook niet geweldig. Omdat ik diabetes type 1 heb, vind ik het daarnaast fijn als er weinig koolhydraten in een eiwitpoeder zitten, want dan hoef ik er minder insuline voor te spuiten. Het was nog niet zo makkelijk om een eiwitpoeder te vinden die voldeed aan al deze eisen, maar die van Faunus Nutrition komt heel dicht in de buurt!


plantaardig eiwitpoeder Faunus

Faunus Nutrition is een volledig plantaardig en biologisch merk, en ik mocht de vanillevariant uitproberen. Deze is gemaakt van gefermenteerde erwtenproteïne, bruine rijst proteïne, een beetje agavepoeder en vanille aroma. Verder had ik op de website al gezien dat er weinig koolhydraten in zitten en 22 gram eiwitten per portie (van 30 gram). De ingrediënten en voedingswaarden zagen er wat mij betreft prima uit. Maar smaakt het ook een beetje?


Voedingswaarden Faunus plantaardig eiwitpoeder

Het poeder is gemakkelijk te mixen met water of een plantaardige melk. Er blijven geen klontjes in zitten. Ik houd er zelf niet zo van om het als shake te drinken, dus ik verwerk meestal door mijn havermout of door de (soja)yoghurt. De smaak van Faunus is niet overheersend, en het heeft een romige structuur. Lekker!


Het was even afwachten, maar ik heb hier geen buikpijn van gekregen. Ik gebruik het nu regelmatig na het sporten of bij het ontbijt, en het geeft lang een verzadigd gevoel. Dit merk is wel wat prijziger dan de proteïnepoeders die ik voorheen kocht, maar de kwaliteit is een stuk beter en de smaak is goed.


Wil je Faunus ook proberen, maar wel met korting? Als je bestelt via deze link en de kortingscode HYPOS-HIKES gebruikt, betaal je geen verzendkosten. Ze hebben ook hele mooie, duurzame shakebekers die gemaakt zijn van RVS.

Comments


Onderwerpen

De auteur

Guusje Nagels

Hypo's & Hikes is een blog over reizen, vrijheid en gezond leven met diabetes type 1, opgericht door Guusje Nagels. Meer weten?
Lees hier verder.

Populaire blogs

bottom of page