top of page

Remote werken vanuit Kandy, Sri Lanka: leuke cafeetjes, cowork- en werkplekken

Bijgewerkt op: 23 mei

In januari was ik een maand in Sri Lanka en verbleef ik twee weken in Kandy. Omdat ik mijn werk met me meenam en in de middagen vanachter mijn laptop aan de slag moest, ging ik op zoek naar werkplekken met goede WiFi, lekkere koffie en een fijne sfeer. Dat was eerlijk gezegd best een uitdaging omdat Kandy niet écht is ingericht op digital nomads, maar gelukkig heb ik toch een paar fijne plekken kunnen vinden.

1. Kurumbunkz cowork en rooftop restaurant

Bij Kurumbunkz heb ik het vaakst gezeten, omdat het de enige plek was waar ze een echt kantoor hadden. Dat vond ik vooral fijn als ik online meetings had, want hier wist ik zeker dat het internet goed zou zijn en ik altijd een rustig plekje voor mezelf zou hebben. Toen ik er was in januari 2024 kon je voor 2000 roepies een dagpas voor de cowork kopen (ongeveer 6 euro) en vanaf je werkplek koffie en eten/drinken bestellen.
Op de bovenste verdieping is een restaurant waar ze heerlijke gerechten serveren. Ik heb daar ook wel eens gezeten met mijn laptop; dat vond het personeel prima. De smoothiebowls zijn echt een aanrader. Verder is het ook een hotel met zowel privékamers als slaapzalen, dus je zou er ook kunnen overnachten.

2. Buono Cafe

Op zoek naar een lunch- en werkplek midden in het centrum? Ga naar Buono. Het is een klein, hip koffiezaakje waar je ook kunt lunchen. Er zitten vaak meerdere mensen te werken of studeren, en ze hebben zelfs een zitplek waar je een glazen deur achter je dicht kunt doen. Handig voor als je bijvoorbeeld even moet bellen.

3. Cafe Secret Alley

Secret Alley is een ander café waar de ontbijt- en lunchkeuzes bestaan uit avocado toast en smoothiebowls. Het is een kleine zaak maar heeft een fijne sfeer. De koffie is hier ook top. Toen ik er was, was het meestal erg druk (vol met backpackers) dus ik kwam er vooral voor het eten, maar op een rustige dag kun je er prima even werken.


Secret Alley, Kandy
Secret Alley, Kandy

4. Royal Bar & Hotel

Liever een plek zonder al te veel backpackers? Een beetje weggestopt, maar wel midden in het centrum vind je Royal Bar & Hotel. Een oud, chique hotel gebouwd in Engelse stijl. Je kunt buiten aan een ronde tafel zitten in de binnentuin, maar ook een plekje zoeken in het restaurant boven. Ook niet onbelangrijk: de wc's zijn superschoon, wat niet altijd makkelijk te vinden is in Sri Lanka.


5. Java Lounge, Peradeniya Road

Verblijf je aan de Peradeniya Road? Dan kun je terecht bij de Java Lounge. Dit is een Starbucks-achtige koffieketen waar genoeg stopcontacten aan de tafels te vinden zijn en de WiFi het over het algemeen goed doet. Tussen het werken door kun je jezelf ook trakteren op wat lekkers zoals een stuk bananenbrood of een brownie.


Omdat de lokale restaurants en cafés meestal geen goede WiFi of niet genoeg ruimte hebben, bestaat het rijtje hierboven uit voornamelijk Westerse plekken. Voor het avondeten zou ik je aanraden om vooral naar lokale restaurants te gaan, zodat je Sri Lankaans kunt eten. Veel goedkoper en superlekker!Комментарии


Onderwerpen

De auteur

Guusje Nagels

Hypo's & Hikes is een blog over reizen, vrijheid en gezond leven met diabetes type 1, opgericht door Guusje Nagels. Meer weten?
Lees hier verder.

Populaire blogs

bottom of page