top of page

Mijn paklijst voor een weekendje weg met diabetes type 1

Bijgewerkt op: 3 feb.

Als je diabetes hebt en er een weekendje tussenuit wil, vergt dat meer voorbereiding dan wanneer je 'gezond' bent. Omdat ik hier soms weleens van in de stress kan raken, heb ik een standaard lijstje gemaakt met alle dingen die ik meeneem als ik een weekendje weg ga met de trein of de auto. Zo kan ik bij het inpakken alles afvinken, en weet ik zeker dat ik niets vergeet. Hieronder deel ik alles wat ik meestal meeneem. Doe er je voordeel mee!Diabetes benodigdheden

 • Dubbele hoeveelheid insuline voor het aantal dagen dat je weggaat

 • Dubbele hoeveelheid naalden voor het aantal dagen dat je weggaat

 • Koeltasjes voor je insuline (ik gebruik de tasjes van Frio)

 • Reserve glucosesensor (bijv. Freestyle Libre of Dexcom)

 • Eventueel je insulinepomp en een back-up

 • Back-up glucosemeter en voldoende teststrips

 • Glucagon voor noodgevallen (neusspray of injectie)

 • Een ketonenmeter met teststrips

 • Een kleine naaldencontainer


Voor onderweg

 • Paspoort/ID-kaart

 • Rijbewijs

 • OV-kaart

 • Zonnebril

 • Telefoon & oplader

 • Powerbank (ik ben zelf heel tevreden over deze)

 • E-reader & oplader of een boek

 • Lunch voor de eerste dag

 • Snacks: fruit en mueslirepen

 • Water in een hervulbare waterfles


Weekendtas

 • Outfit voor koude temperaturen (lange broek en trui/vest)

 • Outfit voor lente-achtige temperaturen (lange broek met t-shirt)

 • Outfit voor warme temperaturen (korte broek met t-shirt of jurkje)

 • Pyjama

 • Ondergoed

 • Sokken

 • Doucheslippers

 • Sneakers

 • Hikeschoenen en/of sportschoenen


Toilettas

 • Tandpasta

 • Tandenborstel

 • Haarborstel

 • Conditioner

 • Scheermesje

 • Deodorant

 • Make-up

 • Make-up remover/cleanser

 • Gezichtscrème

 • SPF/zonnebrandcrème

 • Bril, lenzen & vloeistof

Afhankelijk van het weer en de activiteiten die je gaat ondernemen pak je vast meer (of juist minder) in. Deze checklist is een soort basislijst waar je altijd op terug kunt vallen. Print 'm uit of kopieer de lijst naar de notities op je telefoon en vul vooral aan!

Comments


bottom of page