top of page

Inpakken voor mijn eerste tripje met een insulinepomp

Bijgewerkt op: 7 sep. 2023

Morgen vertrek ik naar Schiphol om een paar dagen weg te gaan met vriendinnen. Ik weet nog niet waarheen, want de bestemming van de trip is een verrassing. De enige hint die ik gekregen heb is dat het er nu bijna 30 graden is, maar geldt op dit moment ook voor Nederland, dus dat zegt niet zoveel. Het is de eerste keer dat ik ga reizen met een insulinepomp (Omnipod Dash), dus ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan! In deze blog deel ik een paar dingen die ik heb gedaan om me voor te bereiden en welke spullen ik zoal inpak als iemand met diabetes type 1.


Inpakken met diabetes type 1

Een paar dingen die ik heb gedaan om me voor te bereiden

  • Ik heb twee keer zoveel insuline, pods, sensoren, pennen, naalden, overpatches en glucosetabletten ingepakt dan ik verwacht nodig te hebben, gewoon voor de zekerheid;

  • Ik heb een extra leen PDM aangevraagd voor het geval mijn eigen het begeeft. Dit kun je zo'n drie weken voor vertrek doen;

  • Ik heb een nieuwe medische verklaring van het ziekenhuis gekregen waar ook mijn insulinepomp op vermeld staat. Deze neem ik altijd mee;

  • Ik heb een Apple Airtag op mijn PDM geplakt (met behulp van een speciaal stickerhoesje) zodat ik ‘m minder snel kwijtraak;

  • Ik doe mijn diabetesspullen in een aparte tas, zodat ik deze snel kan laten controleren bij Security (bij de meeste vliegmaatschappijen mag je gratis een extra tas meenemen in je handbagage als er medische spullen in zitten);

  • Ik zet morgen een nieuwe Omnipod op mijn arm, zodat deze direct zichtbaar is als ik door de poortjes ga.


Reizen met een insulinepomp

Als ik de website van Omnipod kan geloven, mag mijn insulinepomp gewoon door de scanners en het röntgenapparaat op het vliegveld. Dat geldt ook voor mijn Dexcom G7. Fijn dat ik daar niet op hoef te letten! Ga jij ook binnenkort vliegen? Controleer voor de zekerheid ook de website van jouw pomp en sensor. En vergeet niet om je insuline bij je te houden en het niet in je koffer of backpack in het ruim te doen. Dan kan het namelijk bevriezen. Meer inpaktips? Bekijk mijn paklijst voor een verre reis met diabetes type 1 of checklist voor een weekendje weg.

Ik denk dat ik er klaar voor ben en ik heb er zin in!

Commentaires


bottom of page