top of page

Backpacken? Deze dingen zijn écht handig voor op reis

Bijgewerkt op: 29 feb.

Als je vaker hebt gereisd met een backpack begrijp je dat je zo min mogelijk kilo's met je mee wil zeulen. Maar wat is essentieel om mee te nemen? Na een aantal verre reizen weet ik steeds beter welke dingen écht handig zijn en welke je beter niet kunt kopen. Hieronder deel ik een aantal producten die ik over de jaren heen verzameld heb en tegenwoordig altijd meeneem. Ga je binnenkort zelf op reis of zoek je nog een bruikbaar cadeau voor iemand die van reizen houdt? Kijk even in onderstaand lijstje!

1. Een stevige rugzak

Ik heb zelf de Fairview backpack van Osprey. Deze rugzak heeft een inhoud van 40 liter, maar je krijgt er een daypack bij van 15 liter die je eraan vast kunt maken. Je kunt ze dus tegelijkertijd op je rug doen. De set mag bij (bijna) elke vliegmaatschappij mee als handbagage, maar je kunt de hoofdtas ook dichtritsen en inchecken. Superfijn!

2. Packing cubes

Om mijn spullen georganiseerd in te pakken, gebruik ik de packing cubes van Sunflake. Zo hoef ik niet steeds alles uit mijn tas te halen als ik een specifiek item zoek. De bovenkant van de cubes is gedeeltelijk open, waardoor je snel kunt zien wat erin zit.

3. TSA-slotjes

Als ik mijn rugzak incheck en in het ruim laat plaatsen, vind ik het fijn om mijn tas af te sluiten met een TSA-slotje. Zo kunnen mensen er niet zomaar iets uithalen, maar kunnen veiligheidsinstanties de tas wel openmaken en de inhoud controleren, mocht dit nodig zijn.

4. Een draadloze wereldstekker/powerbank

Waar ik voorheen nog altijd aan het klooien was met verschillende wereldstekkers, heb ik nu één apparaatje gevonden waar ik meerdere telefoons, draadloze oordopjes, een e-reader en een smartwatch tegelijkertijd mee kan opladen. Deze draadloze wereldstekker en powerbank in 1 gaat voortaan altijd mee!

5. Fijne oordopjes

Om beter te kunnen slapen in het vliegtuig of hostel én om gehoorschade te voorkomen tijdens een feestje gebruik ik deze oordopjes van Loop Earplugs. Deze zijn veel fijner en mooier dan de wegwerpoordopjes die je bij de drogist koopt, en je kunt er ook nog eens veel langer mee doen.

6. Airtags

Om te voorkomen dat ik onderweg belangrijke spullen kwijtraak, gebruik ik Apple Airtags. Ik heb bijvoorbeeld een Airtag voor aan mijn tas en ik heb er een (met behulp van een soort sticker) op mijn PDM (personal diabetes manager) geplakt. Als ik deze spullen ergens laat liggen, krijg ik direct een melding op mijn telefoon.

7. Een duurzame waterfles met filter

Om niet overal plastic waterflessen te hoeven kopen, heb ik een jaar geleden een waterfles met filter van Lifestraw aangeschaft. Ik vond 'm best prijzig, maar ik heb er inmiddels toch al aardig wat geld (en plastic!) mee uitgespaard.

8. Een sneldrogende reishanddoek

Een gewone handdoek is zwaar en neemt veel ruimte in beslag. Daarom pak ik altijd een sneldrogende reishanddoek in die een stuk kleiner en lichter is.


sneldrogende handdoek


Welke producten mis jij nog in dit lijstje?

Comments


bottom of page