top of page

Tips om geld te besparen op reis

Ga je binnenkort op reis en wil je graag wat geld besparen? Van het boeken van je vlucht tot het kiezen van accommodaties en het plannen van je dagelijkse activiteiten, elke kleine besparing telt op en kan betekenen dat je langer kunt reizen of vaker kunt genieten van bijzondere ervaringen. In deze blog deel ik een aantal tips en strategieën om je te helpen besparen voor én tijdens je reis.

Sri Lankaanse roepies

Geld besparen voordat je vertrekt

  • Boek je vliegtickets op tijd! Vergelijk prijzen via Skyscanner of Google Flights zodat je de beste deal kunt vinden.

  • Reis buiten het hoogseizoen. Je vermijdt daarmee de drukte, maar zult ook merken dat hotels en activiteiten een stuk goedkoper zijn.

  • Reis met alleen handbagage om te besparen op de kosten. Zeker als je meerdere vluchten boekt kan dit veel geld (en tijd) schelen. Dit kan een uitdaging zijn, maar door een fijne backpack mee te nemen waar veel in past en alleen de essentiële dingen in te pakken, is het zeker te doen.

  • Is dit een van je eerste verre reizen en heb je veel benodigdheden nog niet in huis? Kijk ook eens bij de kringloop of op Marktplaats! Je kunt veel besparen door je rugzak, koffer en/of andere reisspullen tweedehands te kopen of van iemand te lenen.

Geld besparen tijdens je reis

  • Zoek op internet bij welke bank je zo min mogelijk 'fees' hoeft te betalen in het land van bestemming, en pin een wat groter bedrag in één keer.

  • Eet bij lokale restaurantjes en vermijd de populaire hotspots die gericht zijn op reizigers. Overnacht in hostels, homestays of appartementen waar je ook af en toe kunt koken, zodat je niet voor elke maaltijd uit eten hoeft.

  • Kies voornamelijk voor gratis activiteiten (zoals 'free walking tours' in grote steden) en ontdek ook andere plekken dan de populaire bezienswaardigheden waar alle toeristen naartoe gaan. Er zijn vaak leuke(re) alternatieven te vinden waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

  • Bespaar op je accommodaties door te vergelijken via Booking.com, maar zoek de naam van het ho(s)tel ook even op Google. Waarschijnlijk is het goedkoper om direct via de eigenaar te boeken.

  • Verre afstanden afleggen? Ga voor de trein of bus in plaats van binnenlandse vluchten. Je ziet zo veel meer én het is een duurzamere optie. Voor kortere afstanden kun je natuurlijk ook lopen of fietsen in plaats van een taxi te nemen.

  • Vergeet je waterfles met filter niet. In verre landen kun je water uit de kraan vaak niet drinken, of er zit een vieze chloorsmaak aan. Met een goed waterfilter kun je voorkomen dat je honderden plastic flesjes hoeft te kopen.


Met deze slimme tips in je achterzak lukt het je hopelijk om je bankrekening iets voller te houden. Of het nu gaat om het boeken van vluchten, het kiezen van accommodaties of het plannen van activiteiten, elke besparing telt op en opent de deur naar meer reizen, meer ervaringen en meer herinneringen. Pak je tas, boek die tickets en laat je reisavontuur beginnen!

Comments


bottom of page