top of page

Remote werken vanuit Lissabon: meer dan 15 praktische tips

Bijgewerkt op: 23 mei

In oktober was ik iets langer dan een week in Lissabon. Ik huurde een appartementje in de stad om van daaruit te werken en 's middags de stad te verkennen. Heerlijk! Het was voor mij de eerste keer in Portugal, en hopelijk niet de laatste. Ik vond het een hele gezellige en mooie, kleurrijke stad. Ga je binnenkort ook een tijdje remote werken vanuit Lissabon? Lees dan alvast de volgende tips.Mijn tips voor een fijne workation in Lissabon, Portugal


Praktische tips

 • Ga je gebruikmaken van openbare WiFi netwerken, bijvoorbeeld op het vliegveld, in een koffiezaak of een coworking space? Zorg er dan voor dat je gegevens veilig zijn en hackers jouw verbinding niet kunnen vinden door gebruik te maken van een VPN. Zelf gebruik ik NordVPN en daar ben ik heel tevreden over!

 • Meld je de eerste dag aan voor een free walking tour. Zo leer je de stad alvast een beetje kennen en krijg je interessante verhalen te horen van een local. Aan het einde van de tour beslis je zelf hoeveel je bereid bent te betalen.

 • Neem goede schoenen mee. Je kunt je benen flink trainen in deze stad, want je gaat veel traplopen. Veel straten lopen steil omhoog.

 • Download de Bolt app (een soort Uber) om voordelige taxiritjes te boeken of koop op het station een tramkaartje van Viva Viagem (kost zo'n 50 cent) waar je geld op kunt zetten om grotere afstanden af te leggen.

 • Leer een paar woordjes Portugees. Let erop dat je het Spaanse woord 'gracias' niet gebruikt, maar mensen bedankt met het Portugese 'obrigado'. Wel zo beleefd!

 • Geld en tijd besparen? Ga geen uur in de rij staan voor de Santa Justa Lift, maar loop een stukje via het Carmoklooster. Helemaal gratis en je kan genieten van precies hetzelfde uitzicht!


De Santa Justa lift
De Santa Justa lift

Overnachten in Lissabon

 • Om er zeker van te zijn dat ik in alle rust zou kunnen werken heb ik een studio met een werkplek geboekt in de moderne wijk Marquês de Pombal. Vanuit daar moest ik zo'n twintig minuutjes lopen om in het centrum te komen, maar ik vond het een fijne buurt met veel winkels, restaurants en supermarkten. Liever een accommodatie in het centrum? Kies dan voor een appartement of ho(s)tel in de wijk Alfama of Bairro Alto.

 • Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Dan is Selina Secret Garden een goede optie. Het is een sociaal hostel in het centrum met zwembad en een cowork plek waar je fijn kunt werken. Je kunt reserveren via Hostelworld of Booking.

Vegan pastel de nata
Pastel de nata

Leuke koffie- en werkplekken in Lissabon

 • Vind je het lastig om in te schatten bij welke barretjes je met je laptop kunt gaan zitten? Bij Copenhagen Coffee Lab heb je dat probleem niet. Je bent hier bijna nooit de enige die naast een kop koffie ook een studieboek of laptop op tafel heeft staan.

 • Vanuit het centrum van Lissabon reis je met de tram of taxi binnen een halfuurtje naar LX Factory. Dit is een oud fabrieksterrein waar je kunst en street art kunt bekijken en waar veel bijzondere winkeltjes en lunchplekken te vinden zijn. Fijne plekken om in deze buurt te werken zijn bijvoorbeeld boekenwinkel Ler Devagar of lunchroom The Therapist.


Ler Devagar boekenwinkel
Ler Devagar boekenwinkel

Eten en drinken in Lissabon

 • Proef pastel de nata bij café Moko of één van de vele banketbakkerijen in de stad.

 • Wil je typisch Portugese gerechten proeven maar ben je vegetariër? Zorg ervoor dat je restaurant Kong niet overslaat.

 • Lijkt het je leuk om tijdens het avondeten een traditionele Fado show te zien? Reserveer dan een tafeltje bij Casa de Linhares of Tasca do Chico.


Kasteel Quinta da Regaleira, Sintra
Kasteel Quinta da Regaleira, Sintra

Activiteiten in Lissabon

Vergeet niet om naast hard werken ook van de stad te genieten! Verken de kleurrijke straatjes in Alfama en geniet van het uitzicht bij Miradouro de Santa Luzia, Santa Carina of Miradouro de Graça. Als je de tijd hebt zou ik ook zeker een bezoekje brengen aan de toren van Belém en het Jerónimos klooster (ongeveer een kwartier met de tram vanuit het centrum).


Heb je een hele dag vrij? Plan dan een dagtrip naar Sintra, een plaatsje vol met enorme kastelen en paleizen. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt, want het is een populaire bestemming. Als je wat vroeger in de ochtend gaat hoef je waarschijnlijk minder lang in de rij te staan.Comments


Onderwerpen

De auteur

Guusje Nagels

Hypo's & Hikes is een blog over reizen, vrijheid en gezond leven met diabetes type 1, opgericht door Guusje Nagels. Meer weten?
Lees hier verder.

Populaire blogs

bottom of page