top of page

Wat kun je doen en zien in Medellín, Colombia? Tips voor een klein budget

Bijgewerkt op: 5 sep. 2023

Als je me zou vragen wat mijn favoriete stad in Colombia is, dan hoef ik daar niet lang over na te denken. Dat is zonder twijfel Medellín. Het is er het hele jaar door lekker warm en er is zoveel te doen en te zien dat het niet moeilijk is om je hier een paar weken te vermaken. De stad staat vooral bekend om de levendige cultuur en het uitgaansleven, maar er is veel meer te zien dan alleen discotheken en leuke restaurants. Reis je binnenkort naar Medellín? In dit artikel deel ik een paar leuke dingen die je er kunt doen met een klein budget.

Uitzicht Medellín

1. Boek een Free Walking Tour

Voor de eerste dag zou ik je aanraden om mee te lopen met een Free Walking Tour. Zo leer je de stad alvast kennen en weet je voor de dagen erna waar je zoal naartoe kunt. Deze tours worden georganiseerd op basis van donaties. Het is dus niet helemaal gratis, maar je mag zelf bepalen hoeveel je ervoor betaalt (ongeveer 10 euro is gebruikelijk). Zelf heb ik twee keer geboekt via Real City Tours. Deze lokale gidsen kunnen veel vertellen over de geschiedenis van Colombia. Vooral de stadstour door El Centro vond ik een aanrader. De wijk Comuna 13 mag je trouwens ook niet missen. Je kunt er zelf doorheen wandelen of samen met een gids van Zippy Tours.

Plaza Botero
Plaza Botero, centrum

2. Leef op menú del días

Wil je smakelijke lokale gerechten proeven voor een kleine prijs? Bestel dan voor de lunch of het avondeten een menú del día. Bijna elk lokaal restaurant biedt dit aan. Meestal krijg je voor zo'n 3-4 euro een drankje, een bord met soep, een rijst- of aardappelgerecht (vegetarisch of met vlees) en een toetje na. Supergoedkoop en lekker! Juist een keer zin in iets anders? Bekijk ook deze restaurants met veel vegetarische opties.

Menu del dia
Menú del día in Medellín

3. Bezoek de botanische tuinen van Medellín

Een andere leuke, betaalbare optie is om een bezoekje te brengen aan de botanische tuinen van Medellín. Toegang is gratis en je reist er gemakkelijk naartoe met de metro. Als je uitstapt bij het station Universidad hoef je maar een paar minuten te lopen om bij de ingang te komen. Je kunt er een mooie wandeling maken en de bloemen, planten, leguanen en schildpadden bekijken, maar ook bij het meertje in de zon gaan zitten en genieten van de rust.


Jardín Botanico Medellín
Jardín Botanico, Medellín

4. Reis met de kabelbaan naar Parque Arvi

Houd je van natuur? Ga dan met de kabelbaan een dagje naar Parque Arvi. De reis ernaartoe is al een hele ervaring op zich. Via de 'metrocable' heb je een mooi uitzicht over Medellín en de omliggende bergen. Je komt tijdens de rit door verschillende buurten en arbeiderswijken en ziet zo heel veel van de stad. Eenmaal boven sta je ineens middenin de bossen. Er zijn verschillende wandel- en hikeroutes te volgen. Denk er wel aan om een jas mee te nemen, want in de bergen is het een stuk kouder dan midden in de stad!

5. Verken de groene straatjes en terrassen van El Poblado

Als je tijdelijk in Medellín verblijft, slaap je waarschijnlijk ergens in de wijk El Poblado. In deze buurt zijn de meeste ho(s)tels te vinden en er zijn tientallen leuke restaurants, terrassen, parkjes en uitgaansgelegenheden. Parque Lleras is het meest levendig, maar de hele wijk is leuk om te verkennen.

El Poblado
El Poblado, Medellín

6. Bekijk de stad vanaf een rooftop

Op zoek naar een plek waar je uitzicht hebt over de stad? Ga dan naar een van de vele rooftop-terrassen van Medellín. Voor de meeste rooftop bars moet je entree betalen, maar sommige hostels hebben ook een rooftop met gratis entree. Een van de populairste hostels is Los Patios, waar je vanuit het zwembad over de stad kunt kijken of een drankje kunt bestellen aan de bar.


Los Patios rooftop, Medellín
Los Patios rooftop, Medellín

Conclusie

Medellín is een gave stad waar veel te zien is. Ik zou er zo naar terug gaan. Denk je erover om er langer te blijven en werk je locatieonafhankelijk? Lees dan ook mijn blog met tips voor digital nomads in Medellin.

Comments


bottom of page