top of page

Pagina uit mijn reisdagboek: projectweek Engels op een school in Sri Lanka

Bijgewerkt op: 23 mei

School in Sri Lanka

Om zes uur ‘s ochtends schrok ik wakker door het geluid van harde regen op het dak. Ik dacht meteen aan de tekeningen die de kinderen de dag ervoor met potlood op de muur van de school hadden gemaakt. Gelukkig waren ze niet weggespoeld omdat het dak iets overloopt en de muren daardoor beschermd werden. Vandaag was alle verf binnen, dus konden we beginnen met schilderen. De verfblikken bleken niet zo gemakkelijk open te maken, dus kregen de kinderen van de docent een groot zaagmes om het open te zagen. Ik zat hier met grote ogen naar te kijken, want dit zou in Nederland nooit gebeuren.


Na een tijdje waren alle blikken open en konden we de verf gaan mengen en beginnen met schilderen. De kinderen gingen meteen heel enthousiast aan de slag buiten, ondanks dat het nog steeds hard regende. Tussendoor oefenden we wat Engelse woordjes.


Eten in Sri Lanka

Tijdens de lunch heb ik me weer aangepast aan de cultuur en met mijn handen gegeten, ondanks dat de docent steeds moet lachen omdat ik dit zo ongemakkelijk doe. Verder is ze heel geïnteresseerd in mijn sensor en insulinepomp, want dat hebben ze hier in Sri Lanka allemaal niet. Ze heeft besloten me voortaan ‘robot lady’ te noemen.

Alle docenten hier stellen veel vragen over het leven in Europa, omdat ze zelf het land nog nooit zijn uit geweest. Zo waren ze bijvoorbeeld oprecht benieuwd of er in Nederland ijsberen rondlopen en of iedereen blond haar heeft. Ook waren ze heel verbaasd dat er bij ons geen apen zijn. Deze gesprekjes zijn behoren echt tot hoogtepunt van mijn dagen hier, zo leuk!

Comments


Onderwerpen

De auteur

Guusje Nagels

Hypo's & Hikes is een blog over reizen, vrijheid en gezond leven met diabetes type 1, opgericht door Guusje Nagels. Meer weten?
Lees hier verder.

Populaire blogs

bottom of page