top of page

Drie vegetarische restaurants in Bogotá, Colombia

Bijgewerkt op: 2 aug. 2023

Ik had niet verwacht dat je zo lekker zou kunnen eten in Bogotá. Er zijn heel veel goede restaurantjes met vegetarische opties te vinden in de wijk La Candelaria. In totaal ben ik een week in het centrum van deze stad geweest en in dit artikel beschrijf ik mijn favoriete eetplekjes.

1. Restaurante Loto Azul Vegetariano – vegan lunchmenu

Aan de buitenkant ziet dit restaurant er niet heel uitnodigend uit, maar toen we het bordje met 'vegan food' zagen hangen, werden we toch nieuwsgierig. Vervolgens hebben we een week lang elke dag bij Loto Azul geluncht. Vanaf twaalf uur 's middags kun je hier binnenlopen en een keuze maken uit één van de vijf menuopties. Voor zo'n 16.000 peso's (iets meer dan drie euro) krijg je hier een volledig vegan menu met wat te drinken, soep, een banaan, een groot bord met een maaltijd naar keuze en een klein toetje na (meestal iets van fruit). Het is allemaal super lekker, gezond en heel betaalbaar.


2. Marvelous vegan – pizza, tamales en rijstgerechten

Dit restaurantje vond ik via Google Maps. Ik dacht eerst dat het gesloten was omdat ze altijd een lint voor de deur hadden hangen. We besloten het toch een keer te proberen, want het licht was wel altijd aan. Toen we aan kwamen lopen haalde de eigenaresse het lint voor ons weg en mochten we gewoon binnenkomen. Het is er meestal heel rustig, maar het eten is verrukkelijk. Ze hebben geen menukaart, maar bieden elke dag een paar opties aan waar je uit kunt. Denk bijvoorbeeld aan vegan pizza, tamales (een 'pakketje' van rijst en groente in een bananenblad), soepen, rijstgerechten etc. Zin in een toetje? Je kunt hier ook lekkere taartjes, brownies en koekjes proeven.

3. Nativa – traditioneel Colombiaans eten

Nativa is een winkeltje en restaurant in één. Je kunt er handgemaakte spulletjes, koffiebonen en chocolade kopen. In het restaurantgedeelte kun je vegetarische versies van Colombiaanse gerechten eten. Zo bestelden we een lunchmenu met ajiaco (aardappelsoep met maïs), een groot stuk avocado, rijst en een soort bonenburger. Daar kregen we een glas met Lulosap bij. Andere opties om hier te bestellen zijn bijvoorbeeld de tamales, patacones en vegetarische empanada's.


Vegetarisch eten in Bogotá

Deze lijst is niet uitputtend en er zijn nog veel meer vegetarische en veganistische restaurants te vinden in Bogotá. Met de app HappyCow kun je gemakkelijk zoeken naar vega-opties in de buurt. Controleer voordat je gaat wel even of het restaurant nog open is.

Comments


bottom of page